IMMUNO Colostrum

bez přidaného cukru, 62 % kakaových bobů

Unikátní tmavá čokoláda z nepražených kakaových bobů 62 % obohacená bovinním (kravským) colostrem českého původu.

  • Nepražené kakaové boby 62 %
  • Colostrum je prvotní mléko, přirozeně podporuje imunitu díky protilátkám, které obsahuje
  • Bez konzervantů, přírodní suroviny
  • Ruční výroba v malých sériích v České republice
  • Přírodní produkt
  • Bez konzervantů
  • Bez přidaných
    barviv a aromat
  • Raw kakaové
    boby

Informace o produktu

Privátní značka nebo hotové výrobky

Velikost čokolády

5, 25, 50 a 75 gramů

Dárkové balení

21 kusů po 5 g v jedné krabici

Benefity

  • Colostrum je bohatý zdroj imunoglobulinů, růstových faktorů, vitamínů a minerálních látek
  • Bez přidaného cukru
  • Vysoký obsah vlákniny ve formě inulinu

Složení

Kakaové boby, sušené mléko, kakaové máslo, sladidlo erythritol, inulin (z kořene čekanky), bovinní colostrum.

Přísady čokolády

Colostrum

Colostrum

Colostrum neboli mlezivo, lze charakterizovat jako prvotní mléko, které je obecně známé především pro svůj vysoký obsah imunoglobulinů – protilátek, které jsou součástí imunitního systému. Nicméně kromě této bioaktivní složky, colostrum obsahuje také řadu dalších neméně zajímavých látek. Příroda vytvořila colostrum tak, aby především novorozencům zajistila dostatek stavebních kamenů pro potřebnou obranyschopnost. Díky svému komplexnímu složení působí kolostrum tak jedinečně – obsahuje výživové, imunitní a růstové složky.

Nepražené kakaové boby – superpotravina

Nepražené kakaové boby – superpotravina

zejména kakaové boby, které neprošly pražením, jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.

Kakaové máslo

Kakaové máslo

je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.

Inulin

Inulin

je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.

Erythritol - přírodní sladidlo

Erythritol - přírodní sladidlo

přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).

Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA:

Konzumace čokolády obsahující inulin vede oproti čokoládě obsahující cukr k nižšímu nárůstu hladiny glukózy v krvi.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g:

Energetická hodnota 2054 kJ / 498 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 19 g
z toho cukry 6,9 g
z toho polyalkoholy 12 g
Vláknina 21 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0,08 g

Napište nám

Kontaktní údaje:

Mám zájem o:

Vaše zpráva: